Over WBB

Waterwinningbedrijf Brabantse Biesbosch (WBB) – in eigendom van Evides Waterbedrijf en Brabant Water – levert oppervlaktewater voor de drink- en industriewatervoorziening in de regio’s Rotterdam/Europoort, Zeeland en Noord-Brabant. Evides exploiteert de bekkens en gebruikt 97% van het water.

Evides Waterbedrijf levert drinkwater aan 2,5 miljoen klanten en bedrijven in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en op de Brabantse Wal, biedt industriewaterdiensten aan grote industriële klanten en is actief in de afvalwaterzuivering. www.evides.nl

 

Brabant Water is het drinkwaterbedrijf dat aan 2,4 miljoen inwoners en bedrijven in Noord-Brabant drinkwater levert. www.brabantwater.nl

 

Uitvoering

Evides Waterbedrijf leidt het project. Voor vragen, zie veelgestelde vragen of het contactformulier.

Samenwerking

De werkzaamheden worden gepland na afstemming met de betrokken partijen, waaronder Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, Provincie, Waterschap, Omgevingsdiensten en gemeenten. Verschillende formele procedures worden doorlopen. Door deze aanpak kunnen we overlast waar mogelijk beperken en ontstaat inzicht waar kansen liggen om de natuur in het gebied waar mogelijk meer ruimte te bieden.

Onderzoeksbureaus

Uitgebreid natuuronderzoek vindt plaats voorafgaand aan de werkzaamheden. Verschillende gespecialiseerde bureaus spelen hierin een rol.

 

 

 

brabantwater evides wbb